BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Followers

Monday, June 23, 2014

Opis baru...tempat baru..:)

assalamualaikum ....

hye guys . yeah . alhamdullilah..
I'm back :"

nak cter nie..
cik k da tuka tempat keje baru..hohoho..
sebln lebeh gak la..
skrg kat aker solutions..dlm integra tower..
ala dalam intermark tu..wat2 la tahu k..hihi
* tp stay dOket je ngan opis lama..
stay blg skodeng dak2 opis lame lagik..hehe




haa..ni la opis baru cik k...sumber ehsan encik google...;P

mmg x pernah terdetik ..terjentik..skett pun nk keje kat sini..
tula nameny rezeki kan..kehkeh...

bese la..mula2 msk tempat baru ni..rase semua ny x best..
x dea kengkawan lagi..x dea tue..x dea nie...smua bnda rase opis lame lg best..hihi

tp skrg ni mls btoi nk keje..ingt nak kumpul duit manyak2..
pastu nk behenti...!
serius...letih jd engineer ni..:(
ngape la doulu2 aku amek engineering ek??
bkan la myesal..jz ttbe terpikir..mgenangkan naseb..ecehceh..haha...

ingat nak
wat bisnes la..
korg rase bisnes ape yg sesuai ek skrg??
nak jual tudung mcm dah byk jea...nak jual baju??
ade ke nk beli nnti..
erhmmm behtu nk bisnes ape daa...hahaha..
ok..nnti cik k pikiaq na...klo korg ade idea..
sila2 la share ngn cik k ek.. :)




Thursday, February 20, 2014

Cerita Selepas Kahwin ;)

salam semua...

dah 2014 rupenya..tp x dea entry baru pun kan..
cm bese makin jarang2 dah update blog...huhu..

dulu lain...
sekarang daa lain...
dulu bujang...
sekarang dah kahwin...lalalaaaaa~...**nyanyi dlu.

Teringat aku akan bait-bait lagu atas tu..
~~~Sememangnya dulu lain, sekarang lain,
bila dah kawin, banyak la yang berubah..
tu sebab sebelum kawen tu kena fikir panjang dek oiii...

Bukan fikir pasal majlis yg gilang gemilang je,
 tapi kena fikir pasal masa depan, pasal akan datang.
Kena la ada perancangan, persediaan mental dan fizikal,
baru la dapat mengecapi kehidupan yang selesa... 
okeh!!..cewahhh..

mmg agak akward gak la ble org panggl "puan",
 rase nk marah je dgr kan..*masih x sedar dah tuko status...hehe..
  ok... 
To be honest wedding is all about celebrating beginning
of a new life.everyone should feel happy
and enjoy every moments of it..

nak mencapai bahagia bagiku
bukan semudah artis yang disponsor,
anak menteri yang ditabur dengan wang ringgit
mahupun bejawatan tinggi yang kaya raya.

Kadang-kadang cam tak caye aku dah selamat jadi isteri orang.
Rasa cam masih budak-budak je lagi. ;)
Banyak perkara yang berubah bila aku dah bertukar status ni.

Da kawen ni kena la rajin cket,
baru lah suami bertambah sayang. x gitu???
Rajin la kununn..puiii~ Hahaha..

meh layan pic2 kawen i yg x sebape ni ye..:)
**album kawen x siap lg...
so amek kat fesbuk je la yg mampu..huhu...












suke sgt pic nie..kengkawan u dolu2..:)


bye2 semua...:)



Tuesday, January 21, 2014

terasa hati ...

Petang yang cerah berarak mendung kelabu dalam sanubariku..
tudiaaa...bermadah ptg² nih.

Macam mana nak hilangkan rasa kecil hati nih..?

Oh Tuhan...

Kenapa Manusia Suka Buat Insan Lain Terasa Hati?
kerana mereka tak sedar perbuatan mereka boleh 
melukakan hati orang lain
Kenapa Manusia Suka Buat Insan Lain Terasa Hati?
kerana mereka tak sedar pertuturan mereka boleh 
mengguris hati insan lain
Kenapa Manusia Suka Buat Insan Lain Terasa Hati?
Kerana mereka nk tunjuk bagus!
Kenapa Manusia Suka Buat Insan Lain Terasa Hati?
Kerana mereka tidak mendalami hati insan lain
Kenapa Manusia Suka Buat Insan Lain Terasa Hati?
kerana mereka terlalu mengikut emosi
Kenapa Manusia Suka Buat Insan Lain Terasa Hati?
Kerana mereka Insan Yang lemah dan tak lari dari kesilapan

p/s: aku termasuk dalam golongan 
' kenapa manusia suka buat insan lain terasa hati?'
kerana
  • kadang2 aku tak sedar perbuatan aku mengguris ati orang lain
  • aku tak sangka kata2 aku melukakan ati insan lain
  • aku tiada kuasa nak baca ati orang lain
  • aku pun ada emosi sendiri yang sentiasa berubah-ubah
  • aku juga hamba Allah yang seringkali melakukan kesilapa
itu tak bermaksud kita boleh terus melakukan kesilapan, 
tetapi sebaiknya ambil iktibar dari apa yang terjadi serta berusaha 
untuk tidak menjadi golongan seperti itu lagi.
Tetapi...bila ada manusia yang nak berubah dan berusaha 
untuk mengubah situasi itu, pernahkah kita menyedarinya?

...............sekian.............................

Monday, August 26, 2013

Cara2 buat pasport...@_@

haloo uollss sihat ker??

trase gataii plk jari nie nk menaip..hehe..
erk sebelum tu slamat hari raya korang...
amacam raya taun ni?? hehehe..
ok skrg nie perasaan jelez semakin mjadi2...
huwaaa...tgk kengkawan sek g bcuti sane sini jea..
di tmbah kn lg..kawan2 opisz...
asek2 dpt flange magnet dr org blk bcuti..
entah bler la diri sendri nk g becuti nie
* jelezzz tahap gler2...

 

 ni nak habaq..experience wat passport...
 mmg sgt mencabar laa... 
 mmg sgt x sngke betapa ramai nye 
org malaysia ni yg nk g becuti..
kaya2 rupany org malaysia nie... 
hari 1st buat passport tu smpai je kul 8 pg kat putrajaya 
no giliran dh smpai ke 1210?? 
org ke 2 rts...tunggu punya tunggu..kaunter pun bukak satu je..
mmg tinggal harapan je laa..

so g la hr ke dua nye kat jln duta.. kul 7pg dah dekat
 seratus org dh beratur panjang...
so agak2 korang..kul bape la agak2 nye org yg 1st tu dtg ek??? glerr btl... 

ok di sebabkn diriku baik hati nie antara step2..
nak wat passport tuk korng...

step :

1) ready dgn gambar skema korang saiz passport 2 keping
  (background PUTEH ye!!)
2) ready dgn duit rm100 (2tahun) @ rm300 (5tahun)
3) pergi pejabat imegresen
4) cakap kat akak jaga kaunter nak  buat passport.
5 ) skrg ni dah tak payah pakai borang...die terus key in je korang nye detail :)
(dia ade mintak tinggi korg,dun wory coz selalunya ade penimbang kat c2..hehe)..
7) jz bagi  copy IC je..pastu g bayar kat kaunter pembayaran..
8 )tunggu lagi..around 10 minit,ade orang akan panggil nama
 korang n bagi resit pembayaran..

9) kat jln duta nie siap dlm 3 hari...
compare kat putrajaya sejam je x silap...
10)so after 3 hari..balik ke pejabat imegresen,
mintak nombor dgn akak kaunter....
11)tunggu dorg panggil nombor,tunggu je kt kaunter tuh smpai dy bagi..
12) akhirnye..siapp !!! leh la g becOti :)

siap juge akhirnye..pasni leh g becuti dah..hehe..*poyoss je kan...

note : tempat korang wat passport mybe
guna sistem berbeza..tp lebih kurang je rsenye ni..kih3

noteII: passport ni bley guna ke luar negara..(kecuali Israel)..
tp ada negara yang perlu visa jgk selain passport..visa,
caranya berbeza ikut negara yg korang nak g k..=)
ade list negara2 yg perlu dan xperlukan visa..
check yr destination requirement k.. =D

Friday, July 12, 2013

Ramadhan is cOming...

Ramadhan is cOming...
besnyer... :)

ni la time nk kumpul pahala byk2..
Tapi tu larh, manusia semakin lalai dalam
 melakukan dan melaksanakan tugas
yg sepatutnya kita buat..

Sesungguhnya cik k sendiri
adalah slh sorang hamba Allah yang selalu leka
dan alpa akan kewajipan yg sepatutnya di laksanakan..
moga dengan kehadiran ramadhan yang mulia ini hati
 kita akan lebih terbuka dan gembira melakukan ibadat..
Sama2 lah kita menyambut
dan menghargainya kerana ia hanyalah setahun sekali,
belum tentu tahun depan kita bertemu ramadhan lagi...
Takdir ketentuan Tuhan..

 harap ramadhan kali ini, biarlah lebih bermakna
 dari sebelumnya.
 Ini sajalah masa istimewa yang Allah berikan pada kita
supaya kita lebih beriman dan mengabdikan diri pada Nya..

Ya Allah, sesungguhnya kutahu..Kau sentiasa
menghadiahkan Ramadhan yang sempurna
pada hamba-hambamu.
Namun, hamba-hambamu yang gagal
menilai keistimewaannya...

Ya Allah, pintaku...
Izinkanlah diriku melalui Ramadhan
yang mulia ini..
Izinkanlah daku menunjukkan kasih sayangku padamu..
Izinkanlah diriku bersamamu..
Ya Allah, Sesungguhnya Kaulah Tuhanku
 Yang Maha Agung dan Maha Besar...
Amin.....

-ramadhan
pintu syurga dibukakan
ditutupnya pintu neraka.....-

Friday, June 28, 2013

pakej lengkap tuk bertunang..sgt berbalOi..;)


assalamualaikum n salam sejahtera sume…
lamenye tak ketuk2 keyboard blog kucinbrutal nih..
ini la..angkara sikap malas 
nak berblogging sejak akhir-akhir nie..
 somebody help me from this disease!!! :P

mcm yg korang taw..
cik k dah pun bertunang..
status bertukO sudah..hihi..
pas tunang aritu ramai yg ckp..
cantek la baju...cantek mini pelamin..
(cehhh kembang bermangkuk2 dengar..hihi)
ramai yg tnye..amek kat mane??
 berape semua tue??

okeh..tuk kengkawan semua yg nk bertunang..
or tuk cari pakej nikah..
dan masih tercari2  pakej sesuai..
haaa..cik kucenbrutal leh tlg korang..
dulu cik k mmg pening sgt..
dok cari2 baju..cari pelamin..skrg nie harga mahal2..
naseb bek la terjumpe butik nani nie..so
tuk mls pening kn pale mcm cik k nie..
amek je pakej lengkap..

 PAKEJ

1) mini pelamin
2) baju (P) +  veil
3) make up
-siap aksesori smua lg..

4) catering tuk 100 pax 
(tp mmg byk gler rasenye cam 200 pax,
siap sedara mara semua tapau bawak balik)
-nc hujan panas & nc puteh
-ayam masak merah
-sayur
-papadom
-ulam
-sambal belacan yg sungguh sedap
-buah2( pencuci mulut)
-air sirap
-air teh tarik (ramai puji sedap sgt)

5) khemah arabian
-4 meja bulat
-kerusi
-semua siap ngn lapik meja n kerusi, khemah siap lampu dan kipas

mmg pakej lengkap la..
hanye 2k jea tuk semua nie..
haa korang,...mane nk dpt harga mcm nie kat area kl niea...
mmg sgt syukur la...

 baju tunang, mcm2 design baju ade.. :)



ok..nie die contoh pelamin dan khemah nye..
korang blh jea request nk yg mcm mane korang idam kan k..:)

kak nani bridal n catering
019-241 0558
butik die kat bandar baru selayang..
(berdekatan stadium Selayang)
kak nani ni sgt baik n peramah taw..
so sgt senang nk deal ngn die..:)
ok la korang...
so kalo ade sebarang kemusykilan blh je tnye cik k yea...
sy sudi membantu..cehhh...hihi...
bye2..:)

Friday, May 24, 2013

31.3.13~Bertunang sudah..opssttt!!

Hi uolls,

pengumumann...pengumuman...
 kini i dah bergelar tunangan orang. kehkehkehh.  :p
buat mereka yg x taw...
cik k dah pun bertunang pada 31.3.13 yg lalu..
 tp baru nk update kat uollss..
Maklum la neves terlebih pula. hahaha!

ok..jom kte cite majlis i yg gempak nie...** poyosss je kan..:p
Alhamdulillah smua nya bjln dengan lancar..
walaupun hampir semuanya hasil jari jemari
in house production!....
Mesti nak jimat dan sempoi punyo! Hahaha! 

Terima kasih keluarga tercintun kerana bertungku lumus handle
 engagement saya hari tu.
And Big thank to kak Nani Bridal & catering
 yg masak lauk s0dap-sOdap
 and  bg pelamin gempak n make up yg natural pada diriku ini..


dan juga thankiu sahabatku nad,zulaiha,

yg snggup dtg memalam coz tlg siapkn hantaran....
sgt terharu+biru..
ade kengkawan cm korng nie..
sayang korang sgt2..

tak lupa juga Photographer saya yg sudi  shoot pic cantek2...
dr pg smpai ke ptg..iaitu cik lyana lee....thankkk...uuuu..

tibela mase untuk bercerita tentang
Acara Menyarung Cincin
 kat jari yang tak berape nak manis ni :) ....

menggeletaqqq jari-jemari time nie...malu glerr... 
almaklumla..semua org n camera tertumpu kat cik k.. 
org x penah jadi artis..cm gini la..hehehe...




Jom layan gambar sambil bercerita, malas nak
celoteh panjang-panjang :) ..




















bakal2 kakak ipOr...opstt..tumpang lalu..hehe..

trase cm artiss sgt..semua org berebut2
nak begambO ngn i...*prasan..haha..





ramai yg tanye..mane gmbar tunang??
erk mane 1 tunang cik k ek??
jawapn nye...tungguuu...
**sori yea cik tunang... kena sorok kan..
nnti u lagik glamour dr i..opssstt...hehe..


Saya minta maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki
 bagi yang terasa hati kerana saya tidak menjemput. 
Yang pasti majlis perkahwinan saya pasti 
jemput anda semua.
 InsyaAllah.. :)

**  ouchh...dah kena join group bride to be (b2b) nie...
smpai skrng serius x terasa mcm dah bertunang punw..
stay rase mcm dOlu2 lg..gedikss jea kan..ok bye..hehe..

Wednesday, May 8, 2013

~~ dapat ganti iphone baru..yabedadedu..!!~~

....assalamualaikum ...

hye guys . yeahhhh..

 alhamdullilah... I'm back :")
akhirnyer dapat gak iphone setelah 
sebulan ilang nikmat kehidupan..hihihi.. 
ok begini cternyer.. 
b4 ni cik k ade update ios 6.1.2..
 (untuk yg x taw ape itu ios sile tnye pok cik google ye..hihihi) 
pas je update 2,3 ari kemudian 
terus iphone cik k 
tak dpt detect wifi...
tp di sebabkn still ade warantty tu yg cik k 
antO blk kat celcom tu..
 ade yang tanye nape celcom and bkn machines?? 
jawapan: sbb cik k bli pakej under celcom...hihi..
dulu time mule2 nak anta die ckp 
14 ari bekerja je 
proses die..eehmmm..
aleh2 sebulan gak la bru dpt.. 
proses die lmbt coz iphone ni 
dorang kena return back kat apple singapore..
pelik kan apple malaysia x ckup canggih ker?? huhu... 
so ni dah sebulan bulan purnama bru la 
dpt iphone baru.. 
baru taw!! engko hado???
 ade bau2 kedai lagik ni....*gedikksss...hihi... 
 tp mmg betul ke erk pas update IOS mesti ade 
problem ngan wifi...
behtu untuk IOS 6.1.4 ni 
nak ngupdate ke tak erk??...huhu...
untuk mereka2 yg lagik arip + bijaksana 
plez habaq mai tentang nie..:P 

 

**so pasni boleh la upload pic byk2...hehehe... 

Opis baru...tempat baru..:)

assalamualaikum ....

hye guys . yeah . alhamdullilah..

I'm back :"

nak cter nie..
cik k da tuka tempat keje baru..hohoho..
sebln lebeh gak la..
skrg kat aker solutions..dlm integra tower..
ala dalam intermark tu..wat2 la tahu k..hihi
* tp stay dOket je ngan opis lama..
stay blg skodeng dak2 opis lame lagik..hehe




haa..ni la opis baru cik k...sumber ehsan encik google...;P

mmg x pernah terdetik ..terjentik..skett pun nk keje kat sini..
tula nameny rezeki kan..kehkeh...

bese la..mula2 msk tempat baru ni..rase semua ny x best..
x dea kengkawan lagi..x dea tue..x dea nie...smua bnda rase opis lame lg best..hihi

tp skrg ni mls btoi nk keje..ingt nak kumpul duit manyak2..
pastu nk behenti...!
serius...letih jd engineer ni..:(
ngape la doulu2 aku amek engineering ek??
bkan la myesal..jz ttbe terpikir..mgenangkan naseb..ecehceh..haha...

ingat nak
wat bisnes la..
korg rase bisnes ape yg sesuai ek skrg??
nak jual tudung mcm dah byk jea...nak jual baju??
ade ke nk beli nnti..
erhmmm behtu nk bisnes ape daa...hahaha..
ok..nnti cik k pikiaq na...klo korg ade idea..
sila2 la share ngn cik k ek.. :)




Cerita Selepas Kahwin ;)

salam semua...

dah 2014 rupenya..tp x dea entry baru pun kan..

cm bese makin jarang2 dah update blog...huhu..

dulu lain...
sekarang daa lain...
dulu bujang...
sekarang dah kahwin...lalalaaaaa~...**nyanyi dlu.

Teringat aku akan bait-bait lagu atas tu..
~~~Sememangnya dulu lain, sekarang lain,
bila dah kawin, banyak la yang berubah..
tu sebab sebelum kawen tu kena fikir panjang dek oiii...

Bukan fikir pasal majlis yg gilang gemilang je,
 tapi kena fikir pasal masa depan, pasal akan datang.
Kena la ada perancangan, persediaan mental dan fizikal,
baru la dapat mengecapi kehidupan yang selesa... 
okeh!!..cewahhh..

mmg agak akward gak la ble org panggl "puan",
 rase nk marah je dgr kan..*masih x sedar dah tuko status...hehe..
  ok... 
To be honest wedding is all about celebrating beginning
of a new life.everyone should feel happy
and enjoy every moments of it..

nak mencapai bahagia bagiku
bukan semudah artis yang disponsor,
anak menteri yang ditabur dengan wang ringgit
mahupun bejawatan tinggi yang kaya raya.

Kadang-kadang cam tak caye aku dah selamat jadi isteri orang.
Rasa cam masih budak-budak je lagi. ;)
Banyak perkara yang berubah bila aku dah bertukar status ni.

Da kawen ni kena la rajin cket,
baru lah suami bertambah sayang. x gitu???
Rajin la kununn..puiii~ Hahaha..

meh layan pic2 kawen i yg x sebape ni ye..:)
**album kawen x siap lg...
so amek kat fesbuk je la yg mampu..huhu...












suke sgt pic nie..kengkawan u dolu2..:)


bye2 semua...:)



terasa hati ...

Petang yang cerah berarak mendung kelabu dalam sanubariku..

tudiaaa...bermadah ptg² nih.

Macam mana nak hilangkan rasa kecil hati nih..?

Oh Tuhan...

Kenapa Manusia Suka Buat Insan Lain Terasa Hati?
kerana mereka tak sedar perbuatan mereka boleh 
melukakan hati orang lain
Kenapa Manusia Suka Buat Insan Lain Terasa Hati?
kerana mereka tak sedar pertuturan mereka boleh 
mengguris hati insan lain
Kenapa Manusia Suka Buat Insan Lain Terasa Hati?
Kerana mereka nk tunjuk bagus!
Kenapa Manusia Suka Buat Insan Lain Terasa Hati?
Kerana mereka tidak mendalami hati insan lain
Kenapa Manusia Suka Buat Insan Lain Terasa Hati?
kerana mereka terlalu mengikut emosi
Kenapa Manusia Suka Buat Insan Lain Terasa Hati?
Kerana mereka Insan Yang lemah dan tak lari dari kesilapan

p/s: aku termasuk dalam golongan 
' kenapa manusia suka buat insan lain terasa hati?'
kerana
  • kadang2 aku tak sedar perbuatan aku mengguris ati orang lain
  • aku tak sangka kata2 aku melukakan ati insan lain
  • aku tiada kuasa nak baca ati orang lain
  • aku pun ada emosi sendiri yang sentiasa berubah-ubah
  • aku juga hamba Allah yang seringkali melakukan kesilapa
itu tak bermaksud kita boleh terus melakukan kesilapan, 
tetapi sebaiknya ambil iktibar dari apa yang terjadi serta berusaha 
untuk tidak menjadi golongan seperti itu lagi.
Tetapi...bila ada manusia yang nak berubah dan berusaha 
untuk mengubah situasi itu, pernahkah kita menyedarinya?

...............sekian.............................

Cara2 buat pasport...@_@

haloo uollss sihat ker??

trase gataii plk jari nie nk menaip..hehe..
erk sebelum tu slamat hari raya korang...
amacam raya taun ni?? hehehe..
ok skrg nie perasaan jelez semakin mjadi2...
huwaaa...tgk kengkawan sek g bcuti sane sini jea..
di tmbah kn lg..kawan2 opisz...
asek2 dpt flange magnet dr org blk bcuti..
entah bler la diri sendri nk g becuti nie
* jelezzz tahap gler2...

 

 ni nak habaq..experience wat passport...
 mmg sgt mencabar laa... 
 mmg sgt x sngke betapa ramai nye 
org malaysia ni yg nk g becuti..
kaya2 rupany org malaysia nie... 
hari 1st buat passport tu smpai je kul 8 pg kat putrajaya 
no giliran dh smpai ke 1210?? 
org ke 2 rts...tunggu punya tunggu..kaunter pun bukak satu je..
mmg tinggal harapan je laa..

so g la hr ke dua nye kat jln duta.. kul 7pg dah dekat
 seratus org dh beratur panjang...
so agak2 korang..kul bape la agak2 nye org yg 1st tu dtg ek??? glerr btl... 

ok di sebabkn diriku baik hati nie antara step2..
nak wat passport tuk korng...

step :

1) ready dgn gambar skema korang saiz passport 2 keping
  (background PUTEH ye!!)
2) ready dgn duit rm100 (2tahun) @ rm300 (5tahun)
3) pergi pejabat imegresen
4) cakap kat akak jaga kaunter nak  buat passport.
5 ) skrg ni dah tak payah pakai borang...die terus key in je korang nye detail :)
(dia ade mintak tinggi korg,dun wory coz selalunya ade penimbang kat c2..hehe)..
7) jz bagi  copy IC je..pastu g bayar kat kaunter pembayaran..
8 )tunggu lagi..around 10 minit,ade orang akan panggil nama
 korang n bagi resit pembayaran..

9) kat jln duta nie siap dlm 3 hari...
compare kat putrajaya sejam je x silap...
10)so after 3 hari..balik ke pejabat imegresen,
mintak nombor dgn akak kaunter....
11)tunggu dorg panggil nombor,tunggu je kt kaunter tuh smpai dy bagi..
12) akhirnye..siapp !!! leh la g becOti :)

siap juge akhirnye..pasni leh g becuti dah..hehe..*poyoss je kan...

note : tempat korang wat passport mybe
guna sistem berbeza..tp lebih kurang je rsenye ni..kih3

noteII: passport ni bley guna ke luar negara..(kecuali Israel)..
tp ada negara yang perlu visa jgk selain passport..visa,
caranya berbeza ikut negara yg korang nak g k..=)
ade list negara2 yg perlu dan xperlukan visa..
check yr destination requirement k.. =D

Ramadhan is cOming...

Ramadhan is cOming...
besnyer... :)

ni la time nk kumpul pahala byk2..
Tapi tu larh, manusia semakin lalai dalam
 melakukan dan melaksanakan tugas
yg sepatutnya kita buat..

Sesungguhnya cik k sendiri
adalah slh sorang hamba Allah yang selalu leka
dan alpa akan kewajipan yg sepatutnya di laksanakan..
moga dengan kehadiran ramadhan yang mulia ini hati
 kita akan lebih terbuka dan gembira melakukan ibadat..
Sama2 lah kita menyambut
dan menghargainya kerana ia hanyalah setahun sekali,
belum tentu tahun depan kita bertemu ramadhan lagi...
Takdir ketentuan Tuhan..


 harap ramadhan kali ini, biarlah lebih bermakna
 dari sebelumnya.
 Ini sajalah masa istimewa yang Allah berikan pada kita
supaya kita lebih beriman dan mengabdikan diri pada Nya..

Ya Allah, sesungguhnya kutahu..Kau sentiasa
menghadiahkan Ramadhan yang sempurna
pada hamba-hambamu.
Namun, hamba-hambamu yang gagal
menilai keistimewaannya...

Ya Allah, pintaku...
Izinkanlah diriku melalui Ramadhan
yang mulia ini..
Izinkanlah daku menunjukkan kasih sayangku padamu..
Izinkanlah diriku bersamamu..
Ya Allah, Sesungguhnya Kaulah Tuhanku
 Yang Maha Agung dan Maha Besar...
Amin.....

-ramadhan
pintu syurga dibukakan
ditutupnya pintu neraka.....-

pakej lengkap tuk bertunang..sgt berbalOi..;)


assalamualaikum n salam sejahtera sume…
lamenye tak ketuk2 keyboard blog kucinbrutal nih..
ini la..angkara sikap malas 
nak berblogging sejak akhir-akhir nie..
 somebody help me from this disease!!! :P

mcm yg korang taw..
cik k dah pun bertunang..
status bertukO sudah..hihi..
pas tunang aritu ramai yg ckp..
cantek la baju...cantek mini pelamin..
(cehhh kembang bermangkuk2 dengar..hihi)
ramai yg tnye..amek kat mane??
 berape semua tue??

okeh..tuk kengkawan semua yg nk bertunang..
or tuk cari pakej nikah..
dan masih tercari2  pakej sesuai..
haaa..cik kucenbrutal leh tlg korang..
dulu cik k mmg pening sgt..
dok cari2 baju..cari pelamin..skrg nie harga mahal2..
naseb bek la terjumpe butik nani nie..so
tuk mls pening kn pale mcm cik k nie..
amek je pakej lengkap..

 PAKEJ

1) mini pelamin
2) baju (P) +  veil
3) make up
-siap aksesori smua lg..

4) catering tuk 100 pax 
(tp mmg byk gler rasenye cam 200 pax,
siap sedara mara semua tapau bawak balik)
-nc hujan panas & nc puteh
-ayam masak merah
-sayur
-papadom
-ulam
-sambal belacan yg sungguh sedap
-buah2( pencuci mulut)
-air sirap
-air teh tarik (ramai puji sedap sgt)

5) khemah arabian
-4 meja bulat
-kerusi
-semua siap ngn lapik meja n kerusi, khemah siap lampu dan kipas

mmg pakej lengkap la..
hanye 2k jea tuk semua nie..
haa korang,...mane nk dpt harga mcm nie kat area kl niea...
mmg sgt syukur la...

 baju tunang, mcm2 design baju ade.. :)



ok..nie die contoh pelamin dan khemah nye..
korang blh jea request nk yg mcm mane korang idam kan k..:)

kak nani bridal n catering
019-241 0558
butik die kat bandar baru selayang..
(berdekatan stadium Selayang)
kak nani ni sgt baik n peramah taw..
so sgt senang nk deal ngn die..:)
ok la korang...
so kalo ade sebarang kemusykilan blh je tnye cik k yea...
sy sudi membantu..cehhh...hihi...
bye2..:)

31.3.13~Bertunang sudah..opssttt!!

Hi uolls,

pengumumann...pengumuman...
 kini i dah bergelar tunangan orang. kehkehkehh.  :p
buat mereka yg x taw...
cik k dah pun bertunang pada 31.3.13 yg lalu..
 tp baru nk update kat uollss..
Maklum la neves terlebih pula. hahaha!

ok..jom kte cite majlis i yg gempak nie...** poyosss je kan..:p
Alhamdulillah smua nya bjln dengan lancar..
walaupun hampir semuanya hasil jari jemari
in house production!....
Mesti nak jimat dan sempoi punyo! Hahaha! 

Terima kasih keluarga tercintun kerana bertungku lumus handle
 engagement saya hari tu.
And Big thank to kak Nani Bridal & catering
 yg masak lauk s0dap-sOdap
 and  bg pelamin gempak n make up yg natural pada diriku ini..


dan juga thankiu sahabatku nad,zulaiha,

yg snggup dtg memalam coz tlg siapkn hantaran....
sgt terharu+biru..
ade kengkawan cm korng nie..
sayang korang sgt2..

tak lupa juga Photographer saya yg sudi  shoot pic cantek2...
dr pg smpai ke ptg..iaitu cik lyana lee....thankkk...uuuu..

tibela mase untuk bercerita tentang
Acara Menyarung Cincin
 kat jari yang tak berape nak manis ni :) ....

menggeletaqqq jari-jemari time nie...malu glerr... 
almaklumla..semua org n camera tertumpu kat cik k.. 
org x penah jadi artis..cm gini la..hehehe...




Jom layan gambar sambil bercerita, malas nak
celoteh panjang-panjang :) ..




















bakal2 kakak ipOr...opstt..tumpang lalu..hehe..

trase cm artiss sgt..semua org berebut2
nak begambO ngn i...*prasan..haha..





ramai yg tanye..mane gmbar tunang??
erk mane 1 tunang cik k ek??
jawapn nye...tungguuu...
**sori yea cik tunang... kena sorok kan..
nnti u lagik glamour dr i..opssstt...hehe..


Saya minta maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki
 bagi yang terasa hati kerana saya tidak menjemput. 
Yang pasti majlis perkahwinan saya pasti 
jemput anda semua.
 InsyaAllah.. :)

**  ouchh...dah kena join group bride to be (b2b) nie...
smpai skrng serius x terasa mcm dah bertunang punw..
stay rase mcm dOlu2 lg..gedikss jea kan..ok bye..hehe..

~~ dapat ganti iphone baru..yabedadedu..!!~~

....assalamualaikum ...

hye guys . yeahhhh..

 alhamdullilah... I'm back :")
akhirnyer dapat gak iphone setelah 
sebulan ilang nikmat kehidupan..hihihi.. 
ok begini cternyer.. 
b4 ni cik k ade update ios 6.1.2..
 (untuk yg x taw ape itu ios sile tnye pok cik google ye..hihihi) 
pas je update 2,3 ari kemudian 
terus iphone cik k 
tak dpt detect wifi...
tp di sebabkn still ade warantty tu yg cik k 
antO blk kat celcom tu..
 ade yang tanye nape celcom and bkn machines?? 
jawapan: sbb cik k bli pakej under celcom...hihi..
dulu time mule2 nak anta die ckp 
14 ari bekerja je 
proses die..eehmmm..
aleh2 sebulan gak la bru dpt.. 
proses die lmbt coz iphone ni 
dorang kena return back kat apple singapore..
pelik kan apple malaysia x ckup canggih ker?? huhu... 
so ni dah sebulan bulan purnama bru la 
dpt iphone baru.. 
baru taw!! engko hado???
 ade bau2 kedai lagik ni....*gedikksss...hihi... 
 tp mmg betul ke erk pas update IOS mesti ade 
problem ngan wifi...
behtu untuk IOS 6.1.4 ni 
nak ngupdate ke tak erk??...huhu...
untuk mereka2 yg lagik arip + bijaksana 
plez habaq mai tentang nie..:P 

 

**so pasni boleh la upload pic byk2...hehehe...