BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Followers

Thursday, July 22, 2010

facebook smakin membosan kan..??

btoi ke facebook semakin membosan kan..????
 mungkin ade yg sedar,or x sedar or wat2 x sedar..hehe...
 ini adalah kajian yg membuktikn facebook smakin kureng diminati...




Peratusan yang dikeluarkan eMarketer..

29% golongan remaja sudah mula mengurangi pengunaan account facebook mereka.


9% berumur 13-17 tahun sudah meninggalkan account mereka.

45% mengatakan sudah bosan, dan mulai kehilangan daya tarikan

Alasan lain 27%

16% lainnya mengatakan tidak mahu aktif kerana ibu bapa turut join sekali..

Bagi yang sudah dewasa sudah mula mengambil berat dengan masalah privasi data mereka di Facebook.

Golongan remaja pula tidak peduli dengan privasi.

13% yang merasa kurang selesa dengan peraturan privasi

12% lain2 tidak suka peraturan baru dari Facebook.












5 comments:

  1. setuju 100%
    dah makin bosan...
    xthu nak bt ape dah ngn fb ni...

    ReplyDelete
  2. facebook bosan kalau tak berborak dengan kawan2.. singgah tengok my entri pulak

    ReplyDelete
  3. dah bosan, tunggu la social networking yang baru. cun?

    Benda apa je ciptaan manusia kat dunia ni kita sering tak puas hati?
    semua benda kita tak puas hati/ cepat bosan.

    ReplyDelete

facebook smakin membosan kan..??

btoi ke facebook semakin membosan kan..????
 mungkin ade yg sedar,or x sedar or wat2 x sedar..hehe...
 ini adalah kajian yg membuktikn facebook smakin kureng diminati...




Peratusan yang dikeluarkan eMarketer..

29% golongan remaja sudah mula mengurangi pengunaan account facebook mereka.


9% berumur 13-17 tahun sudah meninggalkan account mereka.

45% mengatakan sudah bosan, dan mulai kehilangan daya tarikan

Alasan lain 27%

16% lainnya mengatakan tidak mahu aktif kerana ibu bapa turut join sekali..

Bagi yang sudah dewasa sudah mula mengambil berat dengan masalah privasi data mereka di Facebook.

Golongan remaja pula tidak peduli dengan privasi.

13% yang merasa kurang selesa dengan peraturan privasi

12% lain2 tidak suka peraturan baru dari Facebook.












5 dak cute+miut:

Khairul Azmi said...

setuju 100%
dah makin bosan...
xthu nak bt ape dah ngn fb ni...

The Chaser said...

facebook bosan kalau tak berborak dengan kawan2.. singgah tengok my entri pulak

makhang said...

tepat skali..hahaha..

makhang said...

....

Fontonk said...

dah bosan, tunggu la social networking yang baru. cun?

Benda apa je ciptaan manusia kat dunia ni kita sering tak puas hati?
semua benda kita tak puas hati/ cepat bosan.