BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Followers

Sunday, February 5, 2012

suspek denggi...?? :(

halOOOoooooo...HaLooOOOooooo..

salam to all readers !
yay!! finally .. managed to write here . wiwit wiwit :)
anyway apa kabar semua??..sihat ka??..
sori yea pada smua tuan2 dan puan2 sekalian..
dah  sebulan cik kucinbrutal tak meng-update kan blog nie..

start dari final exam aritu cik kucinbrutal tak sihat..demam agak teruk seminggu, 
siap pakej lengkap demam+selesama + batuk+ ...
btoi2 dugaaan betoi final exam kali nie...:(
memang tak penah2 demam time final exam siap kena injection dengan doktor pun x elok2 gak..
pastu ingatkn dah sihat la kan.....tupp....tupppp...
 nek plak bintik2 merah 1 badan..sampai doktor suspek denggi bcoz smua simpton2 denggi ade..
mule2 malas gak nak g klinik bcoz bln ni aje dah 2x g klinik..tp pas dengar tazkirah free dari kawan2 n family ku pasai simpton denggi bedarah so cik kucinbrutal pun g la terjah ke hosp selayang tue..

siap kena check ngan 3 doktOr lagik..risau gak..teruk ke sakit haku ni??...
dah la doktor smua mude2..mcm ragu-ragu je dorang ni..
(sesuke ati haku je nak ragu2 dengan kewibawaan doktOr kan..hahaha..:p)

tp pas amek darah..alhmdllh,cik kucinbrutal tak ada sakit serius dan bintik2 merah tue sebenar nye demam campak..
tak tau plak campak ni ade banyak category..
doktor tue pun muke kepelikan jea nengok nyer..
entah betoi entah tidak haku nie demam campak..huhu..
biO aje la..janji tak kena tahan wad..haha..
tp kepelikan gak..masuk nie dah 3kali haku ni kena demam campak..selalu nye manusia kena sekali jea..ape la naseb badan..huhu..doktor2 di luar sana sila beri sepatah 2..3 kate..plez..:(

tapi yang paling cik kucinbrutal sakit hati..time nak g amek ubat tue..buleh nurse tue bagi panadol jea..terkejut beruk gak la..check sampai 3 doktor..last2 bagi panadol jea..kalo iye pun bagi la ubat tahan sakit ke..antibiotik ke..batuk teruk sampai anak tekak dah nak terkeluaqq pun die tak bagi ubat batuk..
cehhh..die nak suh muntah darah kot baru nak bagi ubat..huhu..

memang dah terbukti la..sebelum2 ni cik kucinbrutal ade la gak dengar2 gosip..orang cakap hosp selayang ni mmg kedekut ubat..mentang2 la kena bayo rm1 je..so ubat pun die bg macam rm1 je la kot....huhu..

ok2..cukup la stakat nie je luahan hati lara cik kucinbrutal..kang komen lobeh2..kang kena buang daerah plak..hehe..ok la..
psttt...cm gini la bintik2 merah aritu..masuk ni dah 3x kena demam campak..
ape la naseb badan.....
malu cik kucinbrutal nak nunjuk gambo i..cnfm korang gelak guling2 nanti..hehehe..

tata..titi..tituttt....
bubbye..;)

11 comments:

  1. ## kata kila
    ok..thanks..
    alhmdllh..cik kucinbrutal dah smakin sihat..:)

    ReplyDelete
  2. patut lama cik kucinbrutal tak nampak..siannya dia..get well soon dear :)

    ReplyDelete
  3. ## Cik Diana Aziz
    Ooo..pasan ek cik kucinbrutal menghilang timbul..hehe..
    thanks diana..alhmdllh skrg dah ok..;)

    ReplyDelete
  4. ## Zierwa Zainal
    kite blh geng la..hehe
    tp cik kucinbrutal dah demam campak 3x dah..sgt2 letih..huhu..;(

    ReplyDelete
  5. kat tmn abg pon ramai yg dh kena

    ReplyDelete
  6. ## khairul
    Ooo..yeke..abg dok kat tmn mane??..
    skrg cuace x menentu so kena lebeh berjage2..huhu..

    ReplyDelete
  7. Dengue is a very traitor disease that could kill anybody at anytime when bitten by mosquito that has dengue. Hope that everybody should be aware of cleaning their places in order to prevent dengue. Thanks for your post.

    ReplyDelete

suspek denggi...?? :(

halOOOoooooo...HaLooOOOooooo..

salam to all readers !
yay!! finally .. managed to write here . wiwit wiwit :)
anyway apa kabar semua??..sihat ka??..
sori yea pada smua tuan2 dan puan2 sekalian..
dah  sebulan cik kucinbrutal tak meng-update kan blog nie..

start dari final exam aritu cik kucinbrutal tak sihat..demam agak teruk seminggu, 
siap pakej lengkap demam+selesama + batuk+ ...
btoi2 dugaaan betoi final exam kali nie...:(
memang tak penah2 demam time final exam siap kena injection dengan doktor pun x elok2 gak..
pastu ingatkn dah sihat la kan.....tupp....tupppp...
 nek plak bintik2 merah 1 badan..sampai doktor suspek denggi bcoz smua simpton2 denggi ade..
mule2 malas gak nak g klinik bcoz bln ni aje dah 2x g klinik..tp pas dengar tazkirah free dari kawan2 n family ku pasai simpton denggi bedarah so cik kucinbrutal pun g la terjah ke hosp selayang tue..

siap kena check ngan 3 doktOr lagik..risau gak..teruk ke sakit haku ni??...
dah la doktor smua mude2..mcm ragu-ragu je dorang ni..
(sesuke ati haku je nak ragu2 dengan kewibawaan doktOr kan..hahaha..:p)

tp pas amek darah..alhmdllh,cik kucinbrutal tak ada sakit serius dan bintik2 merah tue sebenar nye demam campak..
tak tau plak campak ni ade banyak category..
doktor tue pun muke kepelikan jea nengok nyer..
entah betoi entah tidak haku nie demam campak..huhu..
biO aje la..janji tak kena tahan wad..haha..
tp kepelikan gak..masuk nie dah 3kali haku ni kena demam campak..selalu nye manusia kena sekali jea..ape la naseb badan..huhu..doktor2 di luar sana sila beri sepatah 2..3 kate..plez..:(

tapi yang paling cik kucinbrutal sakit hati..time nak g amek ubat tue..buleh nurse tue bagi panadol jea..terkejut beruk gak la..check sampai 3 doktor..last2 bagi panadol jea..kalo iye pun bagi la ubat tahan sakit ke..antibiotik ke..batuk teruk sampai anak tekak dah nak terkeluaqq pun die tak bagi ubat batuk..
cehhh..die nak suh muntah darah kot baru nak bagi ubat..huhu..

memang dah terbukti la..sebelum2 ni cik kucinbrutal ade la gak dengar2 gosip..orang cakap hosp selayang ni mmg kedekut ubat..mentang2 la kena bayo rm1 je..so ubat pun die bg macam rm1 je la kot....huhu..

ok2..cukup la stakat nie je luahan hati lara cik kucinbrutal..kang komen lobeh2..kang kena buang daerah plak..hehe..ok la..
psttt...cm gini la bintik2 merah aritu..masuk ni dah 3x kena demam campak..
ape la naseb badan.....
malu cik kucinbrutal nak nunjuk gambo i..cnfm korang gelak guling2 nanti..hehehe..

tata..titi..tituttt....
bubbye..;)

11 dak cute+miut:

kata kila said...

get well sooonnn dearrr :)

kucin'_brutal said...

## kata kila
ok..thanks..
alhmdllh..cik kucinbrutal dah smakin sihat..:)

DianaAzis said...

patut lama cik kucinbrutal tak nampak..siannya dia..get well soon dear :)

ZiErWa zAiNaL said...

zz pun bru bek demam cmpak..hehe

kucin'_brutal said...

## Cik Diana Aziz
Ooo..pasan ek cik kucinbrutal menghilang timbul..hehe..
thanks diana..alhmdllh skrg dah ok..;)

kucin'_brutal said...

## Zierwa Zainal
kite blh geng la..hehe
tp cik kucinbrutal dah demam campak 3x dah..sgt2 letih..huhu..;(

puteяi ʓαняα said...

get well soon dear :)

kucin'_brutal said...

## puteri zahra
thanks dear..;)

khairul said...

kat tmn abg pon ramai yg dh kena

kucin'_brutal said...

## khairul
Ooo..yeke..abg dok kat tmn mane??..
skrg cuace x menentu so kena lebeh berjage2..huhu..

Limo Hire Melbourne said...

Dengue is a very traitor disease that could kill anybody at anytime when bitten by mosquito that has dengue. Hope that everybody should be aware of cleaning their places in order to prevent dengue. Thanks for your post.