BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Followers

Wednesday, May 12, 2010

~fAkta2 mNaRik + tRtarik cOca-cOLa~





"Fakta seperti yang tersenarai dibawah adalah kajian santifik yang
dibuat oleh ahli sains kesihatan/sosial di USA dan Britain serta
laporan dari seluruh dunia mengenai minuman ringan" : Coca Cola

Di dlm kebanyakan negeri di US, kereta peronda lebuhraya akan
dimuatkan 2 gallon Coke untuk menghilangkan kesan darah di jalanraya
apabila berlaku kmalangan. Cam pasukan SMART dan bomba kita tu, Harzadous Team.
# Cuba tanya Plus Ronda atau Polis Lebuhraya, adakah mereka guna?


Anda di rumah diharap dapat mencuba kajian ini :

1. Masukkan tulang dalam satu mangkuk yang diisi Coke, ia akan hancur atau hilang sama sekali dalam masa 2 hari.
#Elok untuk yg berniaga sup tulang!

2. Utk mncuci tandas : Masukkan setin air Coke dalam tandas dan biarkan selama 1 jam dan kemudian 'flush'. Kesan kotoran/hampas akan hilang dari tindakan 'citric asid' yang berada dalam Coke.
#Satu bhn gntian utk mncuci klo sbun dh hbis! Rasa2 buat sabun bdan blh tak?

3. Untuk menghilangkan kesan karat dari bumper kereta jenis chrome
: Lap bumper dengan aluminium foil yang dicelup dengan Coke. Kesannya karat hilang!

4. Utk mnghilangkan kesan 'corrosion' atau hakisan pada skru/nat bateri kereta : Tuang saja setin Coke pasti kesan hakisan hilang serta merta.

5. Utk melonggarkan skru yang berkarat dan ketat : Sekali lagi tuang setin Coke, skru tersebut pasti longgar dan boleh dibuka.

6. Untuk menghilangkan ksan minyak/lekit dari pakaian : Tambahkan setin Coke dalam mesin basuh bersama sabun pencuci dan basuh mcm biasa. Ksan minyak tu pasti hilang. Kmudian bolehlah minum air basuhan tadi berperisa coke.

7. Cermin kereta anda berdebu/kotor/melekit ? Celup tuala dengan Coke dan lap.Pasti bersih. #Tak payah guna tin sembur cuci cermin cam jual di Yawata tu kerana ianya amat mahal!!

8. Bahan aktif Coke adalah phosphoric asid. Ia mempunyai pH 2.8. Ia blh meleburkan sebatang paku dalam masa 4 hari.
# Kilang Perwaja/besi mesti suka ni!


Asid tersebut juga menghakis kekuatan tulang belakang dan tulang lain dalam badan yang merupakan punca utama kearah penyakit osteoporosis.

9. Para pengedar minuman Coke telah menggunakannya untuk mencuci
bahagian enjin lori/trak mereka sejak 20 tahun.
# Wahh...mesti buat overhaul ni!

10. Kndungan gulanya 18 sudu cawan teh satu tin Coke. Cuba try bancuh kopi/teh dengan 18 sudu gula tu kt rumah dan minum msti trmuntah tp tmbahkan citric asid, mesti muka tersenyum. Tmbah pula dengan ais!. aahh!!!
Rasa cam minum Coke berperisa kopi. Asid tersebut akan brtindak trhdap lidah utk mmberi signal kepada otak bhawa
air yg dminum x brapa manis. Lidah ngn otakpun kena tipu.
#Semua minuman ringan menggunakan asid yang sama. Tak kiralah Pepsi. 7-up, Yeos, Milo, F&N dll. Sama jer! Anak bapak dan Keluarga 69.


Coke mmbawa makna nya dadah Cocaine. Asal mnuman Coke adalah dcipta khas
utk mnghilangkan rsa letih & mengkhayalkan untuk para pekerja
buruh. Cam candu masuk China dulu. Antara isi kandungannya adalah
ekstrak dari daun coca [cocaine] dan kacang Cola. Tu yang mai perkataan
CocaCola tu.


exp yg best:~
Cuba rendamkan gigi [gigi yang patah ker tapi kalau nak rendam gigi dlm mulut tu pun boleh gak dlm 1 mangkuk Coke, pasti gigi tu hilang/lebur dalamasa 24-49 jam.
#Yang mana sakit gigi, try cara ni, kot-kot gigi tu bleh hilang!


Kalau anda tak suka minum kopi tapi suka sangat minum Coke, sama
jer! Anda minum Caffein, bahan yang sama dalam 2 minuman tersebut.


DiIndia,Andhra Pradesh lokasi spesifiknya, para peladangnya gunakan Coke sbagai smburan utk mmbunuh serangga perosak dlm ladang kapas dan cili mereka. Jadi racun seranggalah pulak.
# Saper ada tanam pokok cili kat rumah tu, semburlah Coke untuk bunuh serangga. Cili tu rasa pedas manis berperisa coke kot? Cubalah!


Jadi, sambil2 kita minum Coke tu, bolehlah pada msa yg sma cuci cermin kereta, cuci baju, buka nat skru, cuci tandas , sembur serangga dll. Rupany Coke ni boleh dbuat bhn gantian emergency jika bhn cuci/pelincir/penghakis habis kat rumah. Semua fakta diatas anda boleh cuba sendiri dirumah jika tak percaya.
# Yang mana tak pass sains khasnya kimia dulu masa sekolah bolehlah buat eksperimen sains kimia ni kat rumah.


Tepuk dahi tanya hati....nak minum ke tak?
Sy pun minum sekali sekala! Sama-samalah kita brcoke smbil singgah KFC time raya, time parti, time kenduri kendare,tambah2 time bola piala dunia nie.hehe..
slamat mncuba exp nie..!!






2 comments:

~fAkta2 mNaRik + tRtarik cOca-cOLa~





"Fakta seperti yang tersenarai dibawah adalah kajian santifik yang
dibuat oleh ahli sains kesihatan/sosial di USA dan Britain serta
laporan dari seluruh dunia mengenai minuman ringan" : Coca Cola

Di dlm kebanyakan negeri di US, kereta peronda lebuhraya akan
dimuatkan 2 gallon Coke untuk menghilangkan kesan darah di jalanraya
apabila berlaku kmalangan. Cam pasukan SMART dan bomba kita tu, Harzadous Team.
# Cuba tanya Plus Ronda atau Polis Lebuhraya, adakah mereka guna?


Anda di rumah diharap dapat mencuba kajian ini :

1. Masukkan tulang dalam satu mangkuk yang diisi Coke, ia akan hancur atau hilang sama sekali dalam masa 2 hari.
#Elok untuk yg berniaga sup tulang!

2. Utk mncuci tandas : Masukkan setin air Coke dalam tandas dan biarkan selama 1 jam dan kemudian 'flush'. Kesan kotoran/hampas akan hilang dari tindakan 'citric asid' yang berada dalam Coke.
#Satu bhn gntian utk mncuci klo sbun dh hbis! Rasa2 buat sabun bdan blh tak?

3. Untuk menghilangkan kesan karat dari bumper kereta jenis chrome
: Lap bumper dengan aluminium foil yang dicelup dengan Coke. Kesannya karat hilang!

4. Utk mnghilangkan kesan 'corrosion' atau hakisan pada skru/nat bateri kereta : Tuang saja setin Coke pasti kesan hakisan hilang serta merta.

5. Utk melonggarkan skru yang berkarat dan ketat : Sekali lagi tuang setin Coke, skru tersebut pasti longgar dan boleh dibuka.

6. Untuk menghilangkan ksan minyak/lekit dari pakaian : Tambahkan setin Coke dalam mesin basuh bersama sabun pencuci dan basuh mcm biasa. Ksan minyak tu pasti hilang. Kmudian bolehlah minum air basuhan tadi berperisa coke.

7. Cermin kereta anda berdebu/kotor/melekit ? Celup tuala dengan Coke dan lap.Pasti bersih. #Tak payah guna tin sembur cuci cermin cam jual di Yawata tu kerana ianya amat mahal!!

8. Bahan aktif Coke adalah phosphoric asid. Ia mempunyai pH 2.8. Ia blh meleburkan sebatang paku dalam masa 4 hari.
# Kilang Perwaja/besi mesti suka ni!


Asid tersebut juga menghakis kekuatan tulang belakang dan tulang lain dalam badan yang merupakan punca utama kearah penyakit osteoporosis.

9. Para pengedar minuman Coke telah menggunakannya untuk mencuci
bahagian enjin lori/trak mereka sejak 20 tahun.
# Wahh...mesti buat overhaul ni!

10. Kndungan gulanya 18 sudu cawan teh satu tin Coke. Cuba try bancuh kopi/teh dengan 18 sudu gula tu kt rumah dan minum msti trmuntah tp tmbahkan citric asid, mesti muka tersenyum. Tmbah pula dengan ais!. aahh!!!
Rasa cam minum Coke berperisa kopi. Asid tersebut akan brtindak trhdap lidah utk mmberi signal kepada otak bhawa
air yg dminum x brapa manis. Lidah ngn otakpun kena tipu.
#Semua minuman ringan menggunakan asid yang sama. Tak kiralah Pepsi. 7-up, Yeos, Milo, F&N dll. Sama jer! Anak bapak dan Keluarga 69.


Coke mmbawa makna nya dadah Cocaine. Asal mnuman Coke adalah dcipta khas
utk mnghilangkan rsa letih & mengkhayalkan untuk para pekerja
buruh. Cam candu masuk China dulu. Antara isi kandungannya adalah
ekstrak dari daun coca [cocaine] dan kacang Cola. Tu yang mai perkataan
CocaCola tu.


exp yg best:~
Cuba rendamkan gigi [gigi yang patah ker tapi kalau nak rendam gigi dlm mulut tu pun boleh gak dlm 1 mangkuk Coke, pasti gigi tu hilang/lebur dalamasa 24-49 jam.
#Yang mana sakit gigi, try cara ni, kot-kot gigi tu bleh hilang!


Kalau anda tak suka minum kopi tapi suka sangat minum Coke, sama
jer! Anda minum Caffein, bahan yang sama dalam 2 minuman tersebut.


DiIndia,Andhra Pradesh lokasi spesifiknya, para peladangnya gunakan Coke sbagai smburan utk mmbunuh serangga perosak dlm ladang kapas dan cili mereka. Jadi racun seranggalah pulak.
# Saper ada tanam pokok cili kat rumah tu, semburlah Coke untuk bunuh serangga. Cili tu rasa pedas manis berperisa coke kot? Cubalah!


Jadi, sambil2 kita minum Coke tu, bolehlah pada msa yg sma cuci cermin kereta, cuci baju, buka nat skru, cuci tandas , sembur serangga dll. Rupany Coke ni boleh dbuat bhn gantian emergency jika bhn cuci/pelincir/penghakis habis kat rumah. Semua fakta diatas anda boleh cuba sendiri dirumah jika tak percaya.
# Yang mana tak pass sains khasnya kimia dulu masa sekolah bolehlah buat eksperimen sains kimia ni kat rumah.


Tepuk dahi tanya hati....nak minum ke tak?
Sy pun minum sekali sekala! Sama-samalah kita brcoke smbil singgah KFC time raya, time parti, time kenduri kendare,tambah2 time bola piala dunia nie.hehe..
slamat mncuba exp nie..!!






2 dak cute+miut:

azmi said...

haha..

kEy said...

tepuk dahi...die kate nak minum gak! hahaha!