BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Followers

Tuesday, May 18, 2010

Restoran pelik..jom layan!!


aloooo...
bersua kite kembali bsame kucin brutal...kekeke..
mmg la dh blog kucin brutal..hehe..
oraittt..kali ni kucin brutal nk bwk korg mgembara ke restoran
yg semmg nyer pelik didunia.. aku mmg x paham btoi la,
cm ne la dorg ni blh dpt ilham yg agak kerepek wt restoran cm nie..
k la,jgn buang mse lg jom kte terjah restoran2 yg mnarik + pelik
tp sememang nyer benar sebenar benar nye..brape byk benar dah...jom layan..!!



Restoran ptama yg pelik iaitu....Cannibalistic Restaurant ( JAPAN )...
Nyotaimori' yg brmaksud female body plate salah sbuah nama restoran di Jepun yg menyajikan sushi dah sashimi di atas tubuh mayat wanita.

Tubuh mayat ini diperbuat dr mkanan & diletakkan di meja prosedur seperti di hospital. Pengunjung boleh mkn mana2 shja bhagian tubuh mayat itu.

Tubuh yg dipotong akan mngeluarkan darah, seperti potongan tubuh manusia. Restoran mcm ini mmng ssuai sgt buat manusia kanibal seperti Sumanto.

wooooo!sumpah aku x kan makan kat restoran camnie! haha..


(nengok la pueh2 pic nie..korg lalu ke nk mkn?..kui3x...)


Setrusnya kte mngembara ke...Toilet Restaurant ( TAIWAN ).....

Marton Theme Restaurant, di Kaohsiung ( Taiwan ) menyediakan hiasan TOILET

bagi pelanggannya. Dekorasi ruangan,kerusi & tempat mkn yg dgunakan sprti di toilet.

Meja dibuat seperti bathtub, dan makanan yg disediakan diletakkan di piring dan mangkuk yg direka seperti toilet duduk.

ahaha..aku snggup bpose drpd mkn kat restoran nie..kui3x..




Strusnye kte ke BELGIUM.. Restaurant in the Sky...

wow,bunyi nye jerk dah wat makhluk teruje ble mendgar nyer...haha..

Dinner in the Sky' adalah salah sebuah restoran di Brussels yang menyediakan tempat makan untuk 22 orang di ketinggian 150 kaki!!! Tempat makan di reka khusus supaya boleh diangkat menggunakan crane. Pengunjung bebas menentukan lokasi ketinggian yg diminati, asalkan tidak menjatuhkan garpu dah pisau...haha..






oraitt..destinasi strusnye ke Dark Restaurant di china..

Di Cina, restoran gelap pertama di Asia mulai beroperasi di Beijing.Restoran yg gelap dibarat ialah di Melbourne, Zurich, Paris, Montreal, London dan Berlin. Selain itu, Rusia dan Amerika Syarikatt juga memiliki restoran serupa.Pelanggan bersantap dlm egelapan saat mndengarkan horror bercerita.Disbabkan tidak dapat melihat makanan yg disantap, pengunjung benar-benar merasakan makanan yg tidak pernah dimakan sebelumnya di restoran ini...Ni kalo tahi cicak msk dlm mknan pun,sure x prasan..hehe..


(Waiters yang sedang memakai google ni akan membawa pelanggan ke meja.)

(Tidak ada kamera, handphone, lampu dibenarkan didalam restoran ini...)


jom kte ke india plak..singgah di Grave Restaurant..

setgah orang mengelak dari 'suasana kematian' tetapi di India adalah sebaliknya.Tradisi negeri 'Para Dewa' ini menganggap kematian adalah sebahagian dari kehidupan karenanya tak perlu dihindari karena ia tetap datang meski pom kita tidak suka.Itulah yang melatar belakangi pembangunan restoran New Lucky di Ahmadabad, India Barat. Restoran yang terletak di Ahmadabad India ini terkenal dengan menu teh susu, roti gulung dan kubur-kubur di antara meja.Pemilik restoran mengaku telah membuka restoran ini turun temurun selama 4 dekad, tapi tidak tahu siapa jenazah yg terkubur di bawah kuburan ini .


(Cube g mkn kat restoran ni mlm2 bute..ade brani??..hahaha..)


jom kte ke ITALY plak...name restoran tue..Restaurant in Jail

Restoran ini terletak di tempat paling paling aman, iaitu penjara Fortezza Medicea di Italy. Dekorasi restoran ini adalah penjara tempat pmbunuhan yang dilengkapi dengan tembok setinggi 60 kaki, menara pengawas, security kamera yang telah beroperasi selama 500 tahun. Selain itu, tempat ini dilengkapi juga dengan penjaga penjara dengan senjata lengkap.



(Ark..elok beno la mkn kat cini, klo nk insap kan diri..haha..)




oraitt...restoran yg agak unik ni plk di MALDIVES..Submarine Restaurant

Restoran bawah laut pertama diperkenalkan di Hilton Maldives Resort & Spa, April 2007.Restoran bernama Ithaa (baca 'eet-ha', ertinya 'pearl' dalam bahasa Maldives , Dhivehi) berada 5 meter di bwh Samudra Hindia yang dikelilingi oleh coral & panorama bwh laut.


(Ini adalah restoran pertama untuk kategori bawah laut..)

(Persoalannya,bilakah aku dpat pergi ke restoran bawah laut ini? Mmg romantika..hehe)




Ish3x..ni la restoran pling mls den nk cter..tp x pea la tuk kongsi ilmu den cter gak..huhu~~

Condom Restaurant ( THAILAND )

Cabbages and Condoms' adalah nama restoran di Thailand. Restoran ni ada banyak kondom di dinding2 dan lukisan kondom di karpet. Setelah makan, pengunjung akan diberi kondom di meja makan .Keuntungan dari restoran ini digunakan untuk mendukung Yayasan Population and Community Development Association (PDA). Ade sape2 nak pegi x??..hahaha..



(nie la pintu gerbang Condom Restaurant di THAILAND.. x tau la wujud lg ke x,ntah2 dh kena bom kot..hehe..)


pengembaraan kte yg trakhir ke TAIPEI... Medical Restaurant

D.S. Music Restaurant di Taipei, Taiwan adalah restoran dengan rekaan medik.Dekorasi ruangan seperti hospital, pelayannya berpakaian seperti jururawat, dan botol minumannya juga disesuaikan dalam botol infusion.

(nak mkn pun kna cek gigi dlu..baek mkn kat kdai mamak jerk,tenang dah aman..haha..)


(Mcm dok hospital jerk kan.huhu..)

ok la..klo ade sbarang kemusykilan sila2 la komen k..
sronok x pngembaraan bsame kucin brutal?...hehe..k la..bubye!!!

12 comments:

  1. adoi..pelik2 nye restoran..pling tk than restoran yg hidangkn mkanan mcm org tu..adeihh..ngeri tul..

    ReplyDelete
  2. diorang memang berani. lagi2 jepun. sebab tu mereka sangat maju :)

    ReplyDelete
  3. mcm tak sanggup nak makan ...

    jom join 3 nite 3 concert 1 venue
    3 nite 3 concert 1 venue

    ReplyDelete
  4. rupe2nye macam jenis restoran yang ade kat dunia ney ek...yg ingat an ade yg indah2 jek,upenye bersepah yg pelik2...

    ReplyDelete
  5. tue la,blh plak dorg telan mknan cmtu..
    eee,mmg pelik manusia skrg nie..hehe..

    ReplyDelete
  6. begitulah ajaibnya anugerah Ilahi dengan akal manusia boleh mencipta macam-macam tapi biarlah kena pada tempatnya. kak cabai pilih kedai mamak je la nak makan, kat situ je boleh tahan sikit.

    ReplyDelete
  7. ahask..memang kreatif.ader yg ok,kagumkn.ader gak yang x senonh.x de keje ke diowg nie...interesting places

    ReplyDelete
  8. hehe..x sanggup den..kat penang ade satu restoran jamban....geli lak tekak..

    ReplyDelete
  9. unik tul. tapi rasa macam tak sanggup jek

    ReplyDelete
  10. haishh pelik2 hihi
    paling geli yang mayat pmpuan 2 ishhh
    :D

    ReplyDelete
  11. adeshhh. haha. ade jugak kedai makan camnie. lawak gler.

    ReplyDelete

Restoran pelik..jom layan!!


aloooo...
bersua kite kembali bsame kucin brutal...kekeke..
mmg la dh blog kucin brutal..hehe..
oraittt..kali ni kucin brutal nk bwk korg mgembara ke restoran
yg semmg nyer pelik didunia.. aku mmg x paham btoi la,
cm ne la dorg ni blh dpt ilham yg agak kerepek wt restoran cm nie..
k la,jgn buang mse lg jom kte terjah restoran2 yg mnarik + pelik
tp sememang nyer benar sebenar benar nye..brape byk benar dah...jom layan..!!



Restoran ptama yg pelik iaitu....Cannibalistic Restaurant ( JAPAN )...
Nyotaimori' yg brmaksud female body plate salah sbuah nama restoran di Jepun yg menyajikan sushi dah sashimi di atas tubuh mayat wanita.

Tubuh mayat ini diperbuat dr mkanan & diletakkan di meja prosedur seperti di hospital. Pengunjung boleh mkn mana2 shja bhagian tubuh mayat itu.

Tubuh yg dipotong akan mngeluarkan darah, seperti potongan tubuh manusia. Restoran mcm ini mmng ssuai sgt buat manusia kanibal seperti Sumanto.

wooooo!sumpah aku x kan makan kat restoran camnie! haha..


(nengok la pueh2 pic nie..korg lalu ke nk mkn?..kui3x...)


Setrusnya kte mngembara ke...Toilet Restaurant ( TAIWAN ).....

Marton Theme Restaurant, di Kaohsiung ( Taiwan ) menyediakan hiasan TOILET

bagi pelanggannya. Dekorasi ruangan,kerusi & tempat mkn yg dgunakan sprti di toilet.

Meja dibuat seperti bathtub, dan makanan yg disediakan diletakkan di piring dan mangkuk yg direka seperti toilet duduk.

ahaha..aku snggup bpose drpd mkn kat restoran nie..kui3x..




Strusnye kte ke BELGIUM.. Restaurant in the Sky...

wow,bunyi nye jerk dah wat makhluk teruje ble mendgar nyer...haha..

Dinner in the Sky' adalah salah sebuah restoran di Brussels yang menyediakan tempat makan untuk 22 orang di ketinggian 150 kaki!!! Tempat makan di reka khusus supaya boleh diangkat menggunakan crane. Pengunjung bebas menentukan lokasi ketinggian yg diminati, asalkan tidak menjatuhkan garpu dah pisau...haha..






oraitt..destinasi strusnye ke Dark Restaurant di china..

Di Cina, restoran gelap pertama di Asia mulai beroperasi di Beijing.Restoran yg gelap dibarat ialah di Melbourne, Zurich, Paris, Montreal, London dan Berlin. Selain itu, Rusia dan Amerika Syarikatt juga memiliki restoran serupa.Pelanggan bersantap dlm egelapan saat mndengarkan horror bercerita.Disbabkan tidak dapat melihat makanan yg disantap, pengunjung benar-benar merasakan makanan yg tidak pernah dimakan sebelumnya di restoran ini...Ni kalo tahi cicak msk dlm mknan pun,sure x prasan..hehe..


(Waiters yang sedang memakai google ni akan membawa pelanggan ke meja.)

(Tidak ada kamera, handphone, lampu dibenarkan didalam restoran ini...)


jom kte ke india plak..singgah di Grave Restaurant..

setgah orang mengelak dari 'suasana kematian' tetapi di India adalah sebaliknya.Tradisi negeri 'Para Dewa' ini menganggap kematian adalah sebahagian dari kehidupan karenanya tak perlu dihindari karena ia tetap datang meski pom kita tidak suka.Itulah yang melatar belakangi pembangunan restoran New Lucky di Ahmadabad, India Barat. Restoran yang terletak di Ahmadabad India ini terkenal dengan menu teh susu, roti gulung dan kubur-kubur di antara meja.Pemilik restoran mengaku telah membuka restoran ini turun temurun selama 4 dekad, tapi tidak tahu siapa jenazah yg terkubur di bawah kuburan ini .


(Cube g mkn kat restoran ni mlm2 bute..ade brani??..hahaha..)


jom kte ke ITALY plak...name restoran tue..Restaurant in Jail

Restoran ini terletak di tempat paling paling aman, iaitu penjara Fortezza Medicea di Italy. Dekorasi restoran ini adalah penjara tempat pmbunuhan yang dilengkapi dengan tembok setinggi 60 kaki, menara pengawas, security kamera yang telah beroperasi selama 500 tahun. Selain itu, tempat ini dilengkapi juga dengan penjaga penjara dengan senjata lengkap.



(Ark..elok beno la mkn kat cini, klo nk insap kan diri..haha..)




oraitt...restoran yg agak unik ni plk di MALDIVES..Submarine Restaurant

Restoran bawah laut pertama diperkenalkan di Hilton Maldives Resort & Spa, April 2007.Restoran bernama Ithaa (baca 'eet-ha', ertinya 'pearl' dalam bahasa Maldives , Dhivehi) berada 5 meter di bwh Samudra Hindia yang dikelilingi oleh coral & panorama bwh laut.


(Ini adalah restoran pertama untuk kategori bawah laut..)

(Persoalannya,bilakah aku dpat pergi ke restoran bawah laut ini? Mmg romantika..hehe)




Ish3x..ni la restoran pling mls den nk cter..tp x pea la tuk kongsi ilmu den cter gak..huhu~~

Condom Restaurant ( THAILAND )

Cabbages and Condoms' adalah nama restoran di Thailand. Restoran ni ada banyak kondom di dinding2 dan lukisan kondom di karpet. Setelah makan, pengunjung akan diberi kondom di meja makan .Keuntungan dari restoran ini digunakan untuk mendukung Yayasan Population and Community Development Association (PDA). Ade sape2 nak pegi x??..hahaha..



(nie la pintu gerbang Condom Restaurant di THAILAND.. x tau la wujud lg ke x,ntah2 dh kena bom kot..hehe..)


pengembaraan kte yg trakhir ke TAIPEI... Medical Restaurant

D.S. Music Restaurant di Taipei, Taiwan adalah restoran dengan rekaan medik.Dekorasi ruangan seperti hospital, pelayannya berpakaian seperti jururawat, dan botol minumannya juga disesuaikan dalam botol infusion.

(nak mkn pun kna cek gigi dlu..baek mkn kat kdai mamak jerk,tenang dah aman..haha..)


(Mcm dok hospital jerk kan.huhu..)

ok la..klo ade sbarang kemusykilan sila2 la komen k..
sronok x pngembaraan bsame kucin brutal?...hehe..k la..bubye!!!

12 dak cute+miut:

sarah shafie said...

adoi..pelik2 nye restoran..pling tk than restoran yg hidangkn mkanan mcm org tu..adeihh..ngeri tul..

yan said...

diorang memang berani. lagi2 jepun. sebab tu mereka sangat maju :)

::ienafazlyna:: said...

mcm tak sanggup nak makan ...

jom join 3 nite 3 concert 1 venue
3 nite 3 concert 1 venue

farah said...

rupe2nye macam jenis restoran yang ade kat dunia ney ek...yg ingat an ade yg indah2 jek,upenye bersepah yg pelik2...

kucin'_brutal said...

tue la,blh plak dorg telan mknan cmtu..
eee,mmg pelik manusia skrg nie..hehe..

aren said...

heeeee..gilooo

kak cabai said...

begitulah ajaibnya anugerah Ilahi dengan akal manusia boleh mencipta macam-macam tapi biarlah kena pada tempatnya. kak cabai pilih kedai mamak je la nak makan, kat situ je boleh tahan sikit.

Ahmad Naim said...

ahask..memang kreatif.ader yg ok,kagumkn.ader gak yang x senonh.x de keje ke diowg nie...interesting places

Mrs Infinity said...

hehe..x sanggup den..kat penang ade satu restoran jamban....geli lak tekak..

pudding pie said...

unik tul. tapi rasa macam tak sanggup jek

fatin hanani said...

haishh pelik2 hihi
paling geli yang mayat pmpuan 2 ishhh
:D

syAzAnA said...

adeshhh. haha. ade jugak kedai makan camnie. lawak gler.