BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Followers

Saturday, June 12, 2010

Diantra undang2 pelik di dunia.Hehe.. (^.^)


Diantara senarai yang di kategorikan sebagai undang-undang pelik
di dunia.
Hehe..lawak n pelik sungguh undang2 kat ngara2 nie kan,tp tue la hakikat yg patut ditrime..antara undang2 yg agak pelik ialah....:-


THAILAND :
* Dilarang keluar rumah tanpa memakai seluar dalam.

SWISS :
* Dilarang berkebun di hari minggu.

SWEDEN :
* Dilarang mengecat rumah tanpa izin dari kerajaan dan harus menggunakan cat yang sudah mendapat sertifikasi dari mereka.


SINGAPURA :
* Dilarang berjalan (bogel)
* Tidak flusk jamban setelah buang air di toilet, dikenakan denda.
(ade gak undang2 cmnie..kui3x..)

UNITED KINGDOM :
* Dilarang menjual sayuran di hari minggu .
* Wanita dilarang makan coklat di tempat umum..

MEXICO :
* Wanita yang bekerja dilarang mengenakan pakaian seksi yang dapat memprovokasi rakan kerja selama jam kerja.
* Dilarang memaki di tempat umum.

AUSTRALIA :
* Dilarang mengangkat telefon pada deringan pertama.
* Dilarang mengenakan seluar dalam Hot Pink di hari minggu.

GREECE :
* Dilarang mengenakan topi di stadium , kerana dapat mengganggu pandangan orang lain.

KANADA :
* Dilarang memakai handiplast luka di tempat umum.
* Dilarang menyirami tananam di kebun waktu sedang hujan.
* Dilarang memanjat pokok.

PERANCIS :
* Dilarang berciuman di keretapi bawah tanah.

ISRAEL :
* Dilarang memelihara babi di Israel . Orang yang melakukannya akan ditembak mati.

ARKANSAS :
* suami diizinkan memukul isterinya, tapi tidak boleh lebih dari 1 kali sebulan.
* Dilarang memelihara buaya di dalam bathtub.
* wanita yang saling menggoda di tepi jalan, akan dikenakan 30 hari penjara.
* Dilarang membawa lembu berjalan-jalan di jalan utama di hari Minggu.

CALIFORNIA :
* Binatang peliharaan dilarang dibiarkan brhubungan seks di sekitar lokasi sekolah, taman, dan tempat ibadah.


CONNECTICUT:
* Dilarang mencium isterinya di hari Minggu.

FLORIDA :
* Dilarang bernyanyi di depan umum sambil mengenakan pakaian renang.
* Dilarang kentut di tempat umum setelah pukul 6 .
* Dilarang memecahkan piring dan gelas lebih dari 3 buah sehari.

Pelik tapi benar! Hehe.. (^.^)



7 comments:

  1. ahaha kadang kadang ia berguna

    ReplyDelete
  2. wow..bru je pos dh ade komen,sgt trharu..hehe.. thanks naz..
    tue la wlaupun kelakar tp undang2 ni ade guna nyer..hehe

    ReplyDelete
  3. hahah... dilarang kentut tu yang tk leh blah.. huhuh.. best baca.. blh tambat pengatahuan.. thanks shear :p

    ReplyDelete
  4. klakar..haha. yang kat thailand tu takkan la die nak cek..hehe

    ReplyDelete
  5. Dilarang kentut di tempat umum setelah pukul 6.
    haha

    ReplyDelete
  6. aduhhhhhh wak, kelakr giler saya bace smbil gelak gelak!!! hahahahaha

    aduhhyaiii

    ReplyDelete
  7. baru2 ni aku pegi singapore. takot gila nak isap rokok tepi jalan. sebab klu ditangkap isap rokok kt tmpt awam kena denda 1000 sgd. dahla polis diorg pkai baju biasa.bkn mcm polis kita pkai uniform..so,xcam mana satu polis n mana satu org biasa

    ReplyDelete

Diantra undang2 pelik di dunia.Hehe.. (^.^)


Diantara senarai yang di kategorikan sebagai undang-undang pelik
di dunia.
Hehe..lawak n pelik sungguh undang2 kat ngara2 nie kan,tp tue la hakikat yg patut ditrime..antara undang2 yg agak pelik ialah....:-


THAILAND :
* Dilarang keluar rumah tanpa memakai seluar dalam.

SWISS :
* Dilarang berkebun di hari minggu.

SWEDEN :
* Dilarang mengecat rumah tanpa izin dari kerajaan dan harus menggunakan cat yang sudah mendapat sertifikasi dari mereka.


SINGAPURA :
* Dilarang berjalan (bogel)
* Tidak flusk jamban setelah buang air di toilet, dikenakan denda.
(ade gak undang2 cmnie..kui3x..)

UNITED KINGDOM :
* Dilarang menjual sayuran di hari minggu .
* Wanita dilarang makan coklat di tempat umum..

MEXICO :
* Wanita yang bekerja dilarang mengenakan pakaian seksi yang dapat memprovokasi rakan kerja selama jam kerja.
* Dilarang memaki di tempat umum.

AUSTRALIA :
* Dilarang mengangkat telefon pada deringan pertama.
* Dilarang mengenakan seluar dalam Hot Pink di hari minggu.

GREECE :
* Dilarang mengenakan topi di stadium , kerana dapat mengganggu pandangan orang lain.

KANADA :
* Dilarang memakai handiplast luka di tempat umum.
* Dilarang menyirami tananam di kebun waktu sedang hujan.
* Dilarang memanjat pokok.

PERANCIS :
* Dilarang berciuman di keretapi bawah tanah.

ISRAEL :
* Dilarang memelihara babi di Israel . Orang yang melakukannya akan ditembak mati.

ARKANSAS :
* suami diizinkan memukul isterinya, tapi tidak boleh lebih dari 1 kali sebulan.
* Dilarang memelihara buaya di dalam bathtub.
* wanita yang saling menggoda di tepi jalan, akan dikenakan 30 hari penjara.
* Dilarang membawa lembu berjalan-jalan di jalan utama di hari Minggu.

CALIFORNIA :
* Binatang peliharaan dilarang dibiarkan brhubungan seks di sekitar lokasi sekolah, taman, dan tempat ibadah.


CONNECTICUT:
* Dilarang mencium isterinya di hari Minggu.

FLORIDA :
* Dilarang bernyanyi di depan umum sambil mengenakan pakaian renang.
* Dilarang kentut di tempat umum setelah pukul 6 .
* Dilarang memecahkan piring dan gelas lebih dari 3 buah sehari.

Pelik tapi benar! Hehe.. (^.^)



7 dak cute+miut:

naz said...

ahaha kadang kadang ia berguna

kucin'_brutal said...

wow..bru je pos dh ade komen,sgt trharu..hehe.. thanks naz..
tue la wlaupun kelakar tp undang2 ni ade guna nyer..hehe

MofizPutra.com said...

hahah... dilarang kentut tu yang tk leh blah.. huhuh.. best baca.. blh tambat pengatahuan.. thanks shear :p

ice♥ice said...

klakar..haha. yang kat thailand tu takkan la die nak cek..hehe

kata hati bukan kata mulut said...

Dilarang kentut di tempat umum setelah pukul 6.
haha

fauzuskamaruddin said...

aduhhhhhh wak, kelakr giler saya bace smbil gelak gelak!!! hahahahaha

aduhhyaiii

aren said...

baru2 ni aku pegi singapore. takot gila nak isap rokok tepi jalan. sebab klu ditangkap isap rokok kt tmpt awam kena denda 1000 sgd. dahla polis diorg pkai baju biasa.bkn mcm polis kita pkai uniform..so,xcam mana satu polis n mana satu org biasa